Аваков пояснив, що "молодики з обрізами" Україні не потрібні /Reuters

Про це Арсен Аваков заявив на своїй сторінці в Фейсбук.

"Критикам імперативної вимоги здати незареєстровану зброю. Комусь подобаються збуджені люди що ходять по вулицям з різними гаслами, обтяжені зброєю? Комусь подобаються вечірні перестрілки в серці наших міст? Хтось дійсно вважає, що молодики з обрізом і своїм розуміння закону - те, що потрібно нашій країні сьогодні? Я так не вважаю", - написав Аваков.

"Ви що не розумієте, що навмисно провокуються конфлікти людей у збуреній атмосфері цих днів? Провокуються в інтересах іншої країни, за чужим сценарієм, використовуючи гарячі голови і відвертих провокаторів - не розумієте? Не розумієте, що чергова спровокована перестрілка буде використана як привід до агресії та окупації країни? Ви не знаєте? Я ЗНАЮ. МЕНІ НАЛЕЖИТЬ ЗНАТИ. І тому роблю те, що повинен", - заявив він.

Відео дня

"Збройні формування, люди зі зброєю повинні піти з вулиць наших міст. Час постреволюційного хаосу має поступитися місцем іншому порядку й дисципліні - його потрібно вибудовувати на твердих основах, а не на праві вільного револьвера", - вважає Аваков.

"Найактивнішим і бойовим скажу і запрошу: Хочеш служити Україні, переживаєш за порядок і справедливість у країні - вступай в Національну гвардію!", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше МВС України та СБУ закликали українців негайно здати незаконну зброю.

Міліція аргументувала такі заходи надзвичайною суспільно-політичною ситуацією, що склалася в країні, а також загостренням криміногенної обстановки.