Антону Давідченку оголошено про підозру у скоєнні злочину

Лідеру одеської радикальної організації Антону Давидченку оголошено підозру у скоєнні злочину за ст. 110 Кримінального кодексу України - «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

«17 березня ц.р. в м. Одеса співробітники СБ України затримали лідера радикальної організації «Молодежное единство» Антона Давидченка, якому за письмової згоди прокуратури оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України («посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»)», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі сепаратисти всю ніч блокували УСБУ та погрожували підпалити автошини

Відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України вирішується питання про обрання судом щодо затриманого міри запобіжного заходу, поінформували в СБУ.

Як повідомляв УНІАН, увечері 17 березня в Одесі правоохоронці затримали одного з організаторів проросійських мітингів Давидченка.

16 березня Давидченко під час мітингу в Одесі, що відбувся на підтримку референдуму в Криму і в Одесі, заявив, що 23 березня біля мерії відбудеться багаточисельний мітинг. Він заявив, що «не боїться СБУ, яка порушила проти нього кримінальну справу», а має намір й надалі відстоювати «інтереси міста» і вимагати утворення території Новоросія (об'єднання Одеської, Миколаївської і Херсонської областей). Давидченко сказав, що «поки ми проводимо мирні акції, але, якщо до наших вимог не прислухаються, будемо застосовувати інші методи».