МИД Украины требует от России прекратить провокации на границе / telegraf.com.ua

Міністерство закордонних справ України вимагає від влади Росії припинити провокувати загострення ситуації на українсько-російському кордоні.

Як повідомили УНІАН Департаменті інформаційної політики МЗС України, 7 травня на прикордонному пункті пропуску «Ізварине», за підтримки контрольованих Росією озброєних бойовиків з українського боку кордону, відбувся несанкціонований прорив на територію України броньованого автомобіля «Тигр», нібито «подарованого» луганським терористам депутатом Держдуми РФ Володимиром Жириновським.

Читайте такожНа Луганщині близько 40 терористів підпалили пункт пропуску

Відео дня

Крім того, впродовж останнього часу на українсько-російському кордоні почастішали випадки блокування прикордонних підрозділів, нападів на прикордонні наряди, перешкоджання виконанню прикордонниками їхніх функцій, було зафіксовано непоодинокі спроби, в тому числі з боку громадян Росії, незаконного переміщення через кордон зброї, екстремістської літератури, сепаратистської символіки.

"Цілком очевидно, що ці добре сплановані провокації не можуть здійснюватись без відома російської влади, а в деяких випадках є всі підстави стверджувати, що такі дії нею безпосередньо організовуються і координуються", - зазначили в МЗС.

Читайте такожМЗС про візит Путіна до Криму: Росія йде на подальшу ескалацію конфлікту

У міністерстві вимагають від російської сторони припинити провокувати загострення ситуації на українсько-російському кордоні, вжити реальних кроків з метою недопущення проникнення з Росії на територію України різного роду екстремістів, терористів та диверсантів.