Медичну допомогу надали 69 учасникам АТО / REUTERS

Про це УНІАН повідомив начальник Регіонального медіа-центру Міноборони України (Харків), підполковник Дмитро Горбунов.

За його словами, до 70% всіх постраждалих учасників АТО направлені до клініки травм, решта розподілені по інших відділеннях медичного центру. Всього ж упродовж квітня-травня до військових лікарів із Харкова звернулося більш як 400 захисників Вітчизни, які перебувають у важких польових умовах у таборах на сході країни .

«Всі наші лікарі в погонах і молодший персонал мають вищу кваліфікацію і досвід лікування вогнепальних поранень. Наприклад, більшість травматологів і хірургів виконували завдання в миротворчих місіях. Із забезпеченням також не виникає проблем. Деякі мої підлеглі проводять по 5-7 операцій на добу, і я впевнений в професіоналізмі кожного з них», - сказав полковник медичної служби Віктор Поліщук.

Відео дня

Читайте такожАТО триває: за добу військові знищили 20 бойовиків, армія втратила двох бійців

Він повідомив, що більш як 30 військових лікарів зараз стежать за здоров`ям військовослужбовців Збройних Сил у польових умовах. Один із них - медичний брат відділення гнійної хірургії клініки травм старшина військової служби за контрактом Василь Веремеєнко, який 2 травня під час евакуації постраждалого зі Слов`янська сам одержав тяжке поранення

«Можливості нашої військово-медичної установи дозволяють в стаціонарних умовах лікувати одночасно до 1000 пацієнтів. При цьому, крім штатних працівників, нам допомагають лікарі з інших військово-медичних клінічних центрів. Це посилення в рази збільшує наші сили і старання, спрямовані на роботу з хворими», - сказав полковник медслужби Поліщук.