kharkivoda.gov.ua

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посиланням на голову ОДА Ігоря Балуту, який разом із начальником Головного управління МВС України в Харківській області Анатолієм Дмитрієвим і начальником Харківського прикордонного загону Олександром Круком інспектували місцевий пункт пропуску «Стрілече».

Читайте такожДПСУ заявила про відсутність контролю над прикордонним пунктом "Ізварине" на Луганщині

Відео дня

«Ми приїхали сюди подивитися, як посилили наш кордон в інженерному сенсі і як переобладнали місцевий пункт пропуску. Ви бачите рів, який виритий прямо на кордоні. Він чотириметровий, хоча за нормами він повинен бути двометровим. Ми зробили його ширшим», - сказав Балута.

Він підкреслив, що так будуть переобладнані всі місцеві пункти пропуску на території Харківської області.

У свою чергу начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук зазначив, що ситуація на кордоні хоч і напружена, але контрольована. «Є певне накопичення з російського боку збройних сил. На сьогоднішній день кордон охороняється посилено. Особлива увага зараз приділяється заходам інженерного облаштування безпосередньо на лінії державного кордону. Ведемо певну роботу з посилення і зміцнення пунктів пропуску з метою адекватних дій, аж до введення кругової оборони», - сказав Крук.

Читайте такожУкраїна має всі підстави провести односторонню демаркацію кордону з РФ - Дещиця

Начальник Харківського прикордонного загону також наголосив, що на кордоні серйозно посилюються контрольно-режимні заходи, які проводяться у взаємодії з представниками МВС і СБУ.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня Верховна Рада України підтримала постанову щодо посилення захисту державного кордону (реєстраційний №4048а), якою пропонується негайно затвердити документи, необхідні для проведення в односторонньому порядку демаркації сухопутної ділянки кордону з Російською федерацією, яка буде обладнана за прикладом зовнішніх кордонів Європейського Союзу.