Фото УНІАН

Позафракційний народний депутат Микола Рудьковський вважає катастрофою розвал парламентської коаліції та відставку уряду.

Таку думку він висловив під час круглого столу в рамках проекту «Схід+Захід», ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалом УНІАН-ТБ і Телевізійною службою новин каналу «1+1». 

Читайте такожЯценюк не виключає, що розпад коаліції у ВР може мати драматичні наслідки

Відео дня

«Це фактично катастрофа, коли в умовах війни - розвалюється коаліція, коли в умовах війни - уряд іде у відставку», - сказав він.

За його словами, сьогодні дуже важливо узгодити кандидатуру технічного прем’єр-міністра. «Треба думати про те, чи вдасться консолідувати парламент, ситуацію в парламенті, щоб сформувати хоча б технічний уряд, чи будуть вибори чи ні – бо коштів немає на елементарне, не кажучи вже про зарплати та пенсії», - зауважив він.

Читайте такожПорошенко про розвал коаліції: це не повинно паралізувати роботу Ради

Він додав, що неприйняття запропонованих урядом законів з наповнення бюджету призведе до того, що країна «стоїть над прірвою і може перестати існувати як держава».

Рудьковський зауважив, що відповідно до Конституції основна відповідальність сьогодні лежить не на президенті, а на парламенті, на коаліції, якої немає. «Фактично держава, на сьогоднішній день, в цей момент, є некерованою», - вважає він.