УНІАН

Про це він заявив у коментарі УНІАН.

«Попри те, що більшість громадян України критично налаштована до Верховної  Ради, сьогодні історичний день,  оскільки було ухвалено у першому читанні пакет із п’яти законопроектів щодо боротьби з корупцією, розроблений урядом та Президентом України», - заявив Небоженко

Читайте такожРада попередньо погодила створення Національного антикорупційного бюро«Я хочу наголосити,  що їх ухвалення відбулося завдяки успішному тандему: Арсеній Яценюк - прем’єр-міністр та  Голови Верховної  Ради Олександра Турчинова. Завдяки їх злагодженій роботі попри те, що у них  нема  своєї  більшості і йде виборча компанія, вдалося провести ці надважливі проекти. Навіть всупереч тому, що самі антикорупційні ініціативи активно  блокуються  представниками політичної  еліти Віктора Януковича», - наголосив експерт.

Відео дня

Зокрема, Небоженко відзначив антикорупційну стратегію, запропоновану урядом,  та «кодекс поведінки української бюрократії» - коли вводиться особлива спеціальна процедура декларування доходів і витрат всіх державних чиновників вищої категорії.

«Важливо, що виникла і прозвучала ідея, що корупція перестає  бути фактом збагачення чиновників. А на перше місце те, що треба піднімати економіку і бізнес. Наприклад,  мені Неважливо,  хто очолюватиме це антикорупційне бюро. Головне, що  воно розслідуватиме корупційні злочини. Оскільки за нинішніми законами про СБУ і прокуратуру вони мають невластиві їм функції економічних розслідувань», - підкреслив політолог.

Віктор  Небоженко також зазначив, що сьогодні у ВР парламентська  республіка показала свою  ефективність,  коли всі гілки влади активно  взаємодіють між  собою.

«Непотрібно навіть змінювати Конституцію. Навіть найрадикальніші зміни можна ухвалювати, якщо є  політична воля і бажання», -  резюмував політолог.