У "Слузі народу" розповіли про завдання Резнікова \  фото УНІАН

Головним завданням нового міністра оборони Олексія Резнікова має бути створення бази НАТО на території нашої країни. Крім цього, треба також значно поглибити співпрацю з головним союзником України – США.

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів народний депутат від партії "Слуга народу" Олег Дунда.

"Якщо ми це виконаємо, ми убезпечимо насамперед себе від агресії РФ", – підкреслив він.

За словами Дунди, практично упродовж усіх років незалежності України її головним стратегічним партнером є США. Зокрема, з цією країною було підписано низку угод про співпрацю.

Читайте такожНаступного року Міноборони придбає нові безпілотники Bayraktar

Як вважає нардеп, Резніков на чолі Міноборони має працювати над поглибленням співпраці, виробництвом нових видів озброєння, але найголовніше – над створенням в Україні військової бази НАТО. Він додав, що це цілком можливо зробити без членства в Альянсі, як це було зроблено в Катарі.

"Завдання Резнікова – затягнути Сполучені Штати в тіснішу співпрацю з Україною і створити хоча б одну військову базу НАТО в Україні", – підкреслив Дунда. За його оцінками, термін, який має міністр на виконання цього завдання – "щонайменше півроку".

"Ми можемо назвати базу як завгодно – "центр розвідки", "центр перекваліфікації" тощо, але якщо там буде, умовно, 200-300 солдатів НАТО, цього вже буде більш ніж достатньо, щоб убезпечити себе від агресії з боку РФ", – впевнений нардеп.

"Ми не говоримо про те, що це швидко нам поверне Донбас. Але хоча б ми не матимемо ризиків просування агресора", – зазначив він.

Дунда додав, що в межах співпраці з НАТО Україна могла б надавати країнам Європи власних військових для виконання ними завдань із оборони тієї чи іншої країни НАТО. 

Вас також можуть зацікавити новини