Богдан переконав Зеленського йти у президенти / фото УНІАН

Колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан розповів, як переконував Володимира Зеленського балотуватися на посаду голови держави.

Про це він сказав в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

За його словами, остаточне рішення балотуватися у президенти Зеленський ухвалив узимку 2018 року, проте підготовку до висування проводили задовго до того дня. Богдан стверджує, що на зустрічі в Одесі в 2016 році він переконував Зеленського спробувати реалізувати себе як кандидата у президенти.

Відео дня

"Має бути якийсь політичний майданчик, мінімальний фундамент, із якого ти можеш іти туди – у президенти. У мене є така фраза, яка, я вважаю, дуже сильно на нього вплинула. Що після серіалу "Слуга народу" ти дав людям якусь надію. Якщо ти навіть не спробуєш, то вони розчаруються. Це буде черговий кидок. Якщо в тебе не вийде і ти не виграєш, то ніхто тобі не дорікне, але якщо навіть не спробуєш, то так, ось особисто я розчаруюся", – переказав Богдан зміст своєї розмови з майбутнім президентом.

Він уточнив, що Зеленський довго обговорював ідею висунення на пост глави держави в колі студії "Квартал 95".

"Він дуже довго думав. Рішення йти на президентські вибори він ухвалив внутрішньо, гадаю, 31 грудня [2018 року]. Питання, ставити чи не ставити новорічне привітання, дискутували 31 грудня", – стверджує Богдан.

Що відомо про Андрія Богдана

  • Андрій Богдан був призначений головою президентської адміністрації 21 травня 2019 року. Згодом установу перейменували на Офіс президента.
  • Своє політичне співробітництво із Володимиром Зеленським Андрій Богдан почав як його юридичний радник у передвиборчій кампанії. В одному з інтерв’ю заявляв, що саме він вмовив Володимира Зеленського йти в президенти.
  • 11 лютого Зеленський звільнив Богдана з посади керівника ОПУ.