Дуже складна гуманітарна ситуація склалася в селі Черниш / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

У Чернігівській області керівництво Седнівської громади, що опинилася під окупацією російських військ, просить "зелений коридор" для доставки продуктів і медикаментів.

Про це повідомив перший заступник селищного голови Олексій Барановський.

За його інформацією, дуже складна гуманітарна ситуація склалася в селі Черниш, де люди не виходять тиждень з підвалів, четверту добу там відключено енергозабезпечення.

Відео дня

Російські окупанти забороняють місцевим виходити на вулиці і навіть небіжчика довелося тимчасово поховати в городі, біля власного будинку.

"Не менш складна ситуація і в містечку Седнів, де все, що можна, розграбовано в магазинах окупантами, але, на жаль, фіксуємо факти мародерства і серед місцевих жителів", - зазначив Барановський.

Він зазначив, що Чернігівська обласна влада знає про гуманітарну катастрофу в громаді і вже не один день готова відправити продукти та ліки. "Але постає питання, як їх довезти, якщо нікого не пропускають і стріляють на ураження. Сьогодні я підписав відповідне звернення про створення "зеленого коридору" до нашої громади", - поінформував перший заступник селищного голови.

У документі, зокрема, він інформує, що в громаді продуктів харчування вистачить на 2-3 дні. Барановський просить надати місцевим жителям хліб, борошно, крупи, медикаменти та дитяче харчування тощо.

"Жодна посадова інструкція або функціональні обов'язки не вказують, що робити в такій ситуації. Тому всі, хто можуть щось робити - роблять так, як підказує ситуація і суспільний обов'язок", - зазначив він.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Згідно зі свіжими даними, її армія вже вторглася на Чернігівщину.