ДБР обшукує Криворізьку міськраду / фото ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань проводять обшуки у Криворізькій міськраді та її виконавчому комітеті.

Як повідомляє ДБР, слідчі дії проводяться у межах кримінального провадження щодо службової недбалості посадовців, яка призвела до втрати бюджетом майже 700 млн грн.

"Слідчі ДБР встановили, що станом на 1 квітня 2021 р. між Криворізькою міською радою та одним з градоутворюючих підприємств укладено 82 договори оренди земельних ділянок. Через неналежне виконання своїх посадових обов’язків посадовцями міськради в інтересах бізнесу було суттєво занижено вартість орендної плати за землю. Як наслідок, підприємство не сплатило до бюджету майже 700 мільйонів грн", - повідомили у ДБР.

Відео дня

Так, наразі слідчі вилучають відповідні договори та іншу супровідну документацію.

false

Дії посадовців попередньо кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте такожДБР проводить обшуки в Антирейдерській комісії Мін'юсту: причини невідомі – ЗМІЯк повідомляв УНІАН, раніше Державне бюро розслідувань навідалося з обшуком до колишнього керівника НАК "Нафтогаз України".

Вас також можуть зацікавити новини: