Михайло Добкін по-своєму оцінив насилля в Білорусі / Фото УНІАН

Екс-нардеп Михайло Добкін опублікував відеоролик, де підтримує дії Олександра Лукашенка, який керує Білоруссю вже чверть століття.

Добкін заявив, що жорсткі заходи влади та правоохоронців нібито дали змогу врятувати державу від зовнішнього управління, йдеться на його YouTube-каналі.

Те, що в Білорусі не спалахнуло, як суха трава від кинутого сірника, – велика заслуга Лукашенка. Подобається це чиїмось вухам, не подобається, але він готувався до цієї ситуації давно і заздалегідь. Він вивчав досвід негативний моєї рідної України. Він напевно вивчав досвід тих держав, де проходили "кольорові" революції. Я підтримую дії влади білоруської, спрямовані на збереження держави, – висловився політик.

Відео дня

Читайте також"Міша, все х***я, обличчя нудне": "брутальний" Добкін зібрався в мери Києва (відео)

За словами Добкіна, якщо в якій-небудь державі така ж політична система, як у Білорусі, то спроба потрапити до неї комусь новому "піде тільки на шкоду".

Крім того, Добкін виправдав дії ОМОНу від яких постраждали сотні мітингувальників, а також померли, щонайменше, троє осіб.

Багато хто абсолютно природно, нормально рефлексують, коли говорять, що не можна бити людей, не можна виступати проти свого народу. Це правильно, чесно, і я дотримуюся точно таких самих поглядів, але з одним "але": це не можна, якщо це не загрожує більшій кількості людей, які проживають у твоїй рідній країні. Якщо ті, хто не згодні з думкою більшості, не починають вести себе агресивно та намагаються підім'яти під себе результати виборів, ситуацію в країні, змести чинну владу, – прокоментував політик.

Добкіна переконаний, що силовики "виконували свої повноваження" в межах закону, який це все їм дозволяв.

Можливо, це було не зовсім гуманно, а може, і не дуже добре, якщо дивитися з телеекранів. Вони захистили державну систему Білорусі, вчинили правильно, – оцінив він події в Білорусі.

Довідка УНІАН. Михайло Добкін – народний депутат України VIII скликання. Був головою Харківської ОДА та мером міста. Член Партії Регіонів (до 2014-го).
13 липня 2017 року позбавлений недоторканності за поданням Генерального Прокурора України через підозри у махінаціях з землею.

Виступав на підтримку спецпідрозділа "Беркут", якого звинувачують у вбивствах під час Революції гідності.

Відомим його зробив опублікований у 2007 році на YouTube неофіційний варіант рекламного кліпу до передвиборчої кампанії, де вживалася ненормативна лексика. В рейтингу YouTube він посів восьме місце з усіх найпопулярніших кліпів у світі.