Фіцо зробив несподівану заяву / фото consilium.europa.eu

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявляє, що на позачерговому саміті Європейської Ради, який відбуватиметься 17-18 квітня у Брюсселі, для його країни найбільш важливо гарантувати, аби військова допомога для України була двостороннім питання.

Як повідомляє словацьке видання TASR, Фіцо відзначив, що не очікує сюрпризів від саміту. У контексті України на саміті обговорять постачання систем протиповітряної оборони.

Фіцо підкреслив, що Словаччина більше нічого не має, аби надати Україні, та розкритикував попередній словацький уряд за передачу Україні систем С-300. Він заявив, що ніколи би так не вчинив. Водночас, якщо на саміті будуть висунуті пропозиції, які стосуватимуться підтримки на двосторонньому рівні, словацький прем'єр не буде виступати проти них.

Відео дня

Словацький прем'єр також згадав про спільну зустріч урядів Словаччини і України, вказуючи на різні форми допомоги, яку його країна надає Україні, і для прикладу, допомогу для розмінування.

У той же час, він заявив, що конфлікт в Україні не має військового рішення на його погляд.

Словаччина й Україні

Уряд Словаччини офіційно відмовився приєднатися до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України за межами Європи. Натомість словацькі активісти вирішили виправити помилку своїх можновладців і оголосили збір коштів на боєприпаси для України. 

Раніше Фіцо заявляв, що Словаччина може лише пропонувати гуманітарну допомогу для України і не буде допомагати військово. 

Вас також можуть зацікавити новини: