Путін заступився за свого кума Медведчука / фото УНІАН

У "Слузі народу" розцінили як втручання у внутрішні справи України заяву президента РФ Володимира Путіна про неприпустимість кримінального переслідування свого кума, нардепа Віктора Медведчука.

Про це заявила нардеп від "Слуги народу" Галина Янченко в ефірі каналу "Україна 24".

Реакцію Путіна вона назвала "дуже недружньою заявою".

Відео дня

Читайте такожУ РНБО іронічно відреагували на лікування в Білорусі підозрюваного в держзраді Козака

"Думаю, що іноземні політики, а президент Росії є іноземним політиком, не мають права тиснути на українську владу і втручатися в нашу внутрішню політику. Це, по-перше. По-друге, я хочу нагадати росіянам, що над ними нависають санкції, і про те, що ці санкції можуть бути посилені. Принаймні, ми чули такі заяви від європейських наших друзів і колег, від американців, які не виключають, в тому числі можливість накласти або відновити санкції щодо "Північного потоку-2", - сказала Янченко.

Справа проти Медведчука і Козака

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний військовий підрозділ ЗСУ), проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу - державна зрада і порушення законів і звичаїв війни.
  • 13 травня суддя Печерського райсуду Києва В'ячеслав Підпалий обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками. Суддя відмовив у задоволенні як клопотання прокурорів щодо запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою внесення 300 млн 930 грн застави, так і клопотання захисників про взяття Медведчука на поруки його колег з фракції ОПЗЖ.
  • 14 травня в Нацполіції повідомили, що на виконання рішення Печерського райсуду наділи на підозрюваного Медведчука електронний браслет.