Представники ГО "Стоп Корупції" провели мітинг під стінами Державної служби геології та надр України.

Відео дня

Активісти звинуватили главу Держгеонадр Романа Опімаха у продажу дозволів на розробку родовищ за заниженими цінами, через що Держбюджет недоотримує мільйони гривень, і вимагали припинити корупційні схеми у відомстві. Про це повідомляє "СтопКор".

Активісти вийшли на мітинг з плакатами "Вимагаємо прозорі торги з продажу родовищ!", "Скандальні аукціони - дірка в бюджеті", "Опімах! Коли зникне корупція в Держгеонадрах?", "Припини злив аукціонів" і т. д.

“Ми знаємо, що сьогодні тендерну, аукціонну процедуру можна легко обійти. Можна через систему Prozorro викинути учасників конкурсу, які дають реальну ціну, а не занижену", - заявив представник ГО "Стоп корупції" Володимир Циганов.

Зрештою до мітингувальників вийшов сам Роман Опімах. Претензії вислухав, але відповідати на них відмовився, пообіцявши "розібратись" і дати відповідь пізніше - у форматі онлайн-конференції.

Своєю чергою, протестувальники пообіцяли продовжувати акцію доти, поки не побачать реальних змін у роботі Держгеонадр.

“Наша акція не закінчується. Ми будемо тут стояти сьогодні, з понеділка. До того моменту, поки ми не побачимо цієї реакції від Держгеонадр, поки не будуть почуті наші вимоги", - наголосив Володимир Циганов.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що глава Держгеонадр Роман Опімах фактично подарував олігархам майже мільярд куб. м. газу і планує за безцінь приватизувати держпідприємства, які перебувають у підпорядкуванні відомства.