Головко обурився співпрацею Будапешта з "Газпромом" / фото УНІАН

Голова Тернопільської обласної ради, екс-нардеп Михайло Головко запропонував "наїхати" на угорців, які проживають в Україні у відповідь на газовий контракт Будапешта з "Газпромом".

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Головка, Угорщина має переглянути свою політику. Контракт з росіянами він назвав "ударом у спину" й закликав Україну відповідати на нього. Виклик посла Угорщини він назвав нерівнозначною дією.

"У нас є набагато більші важелі, наприклад... враховуючи, що ми сусіди, у нас є питання угорської діаспори на Закарпатті, можна взагалі трошки жорсткіше на них "наїхати", дати їм зрозуміти: або ви дружите з Україною і підтримуєте Україну і дружні відносини, економічні зв'язки, а якщо ви співпрацюєте з Росією, нашим ворогом - то відповідно ми з вами будемо по-іншому спілкуватися й говорити", - заявив тернопільський чиновник.

Що цьому передувало

27 вересня Угорщина підписала в Будапешті новий довгостроковий контракт з російським концерном "Газпромом" на постачання газу в обхід України.

Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через підписання Угорщиною і Росією довгострокового контракту про постачання газу в обхід України.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба підтвердив звернення до Європейської комісії з приводу угорсько-російського контракту.