Залужний обговорив з Міллі російську загрозу / фото УНІАН

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з Головою Комітету начальників штабів Збройних сил США генералом Марком Міллі. Сторони обговорили ситуацію з безпекою в Східній Європі на тлі російської загрози.

Про це повідомляє Комітет начальників штабів НД США.

"Україна має право бути незалежною, зберігати територіальну цілісність і суверенітет. Україна відіграє особливо важливу роль у підтримці миру і стабільності в Європі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За словами Міллі, США і надалі надаватиме підтримку Україні. При цьому він пообіцяв, що Вашингтон має намір і далі допомагати Києву в зміцненні здатності забезпечувати власний захист.

Читайте такожУ Кремлі припускають зустріч Путіна із Зеленським на Олімпіаді у ПекініВарто відзначити, що Міллі і Залужний здзвонилися вже втретє

Імовірність вторгнення РФ в Україну

28 січня 2022 року Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Російська Федерація до кордонів України загалом стягнула близько 130 тис.військових, з урахуванням морського та авіаційного потенціалу. У свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що Україна максимально готується до будь-яких сценаріїв розвитку ситуації на кордонах.

Тим часом Росія неодноразово відкидала запевнення західних країн про її намір напасти на Україну. Однак Москва наполягає, щоб Захід надав їй нові гарантії безпеки в Європі, в тому числі пообіцяв відмовитися від прийняття України в НАТО.

НАТО і США передали Росії офіційна відповідь на її вимоги, в якій по суті відкинули головне: в Північноатлантичному альянсі підкреслили, що НАТО готове приймати нових членів, і Кремль не має права визначати політику Альянсу в цьому напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: