Зокрема, серед недоліків у роботі бюро - низька кількість проваджень, переданих до суду з обвинувальним актом / фото УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела оперативну нараду з керівництвом Державного бюро розслідувань, визначивши термін у два місяці для усунення виявлених недоліків.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби офісу генерального прокурора.

За словами генпрокурора, серед недоліків у роботі бюро – низька кількість проваджень, що передані до суду з обвинувальним актом, недостатній рівень відшкодування встановлених збитків, які завдані кримінальними корупційними правопорушеннями, а також відсутність системного викриття злочинних вертикалей.

Відео дня

За два місяці ДБР має скорегувати роботу на вказаних напрямах.

Читайте такожВенедіктова прокоментувала переїзд на державну дачу: тимчасовий захід з міркувань безпеки

Раніше Венедіктова вказала на недостатній рівень результативности роботи Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційнох прокуратури. "Обговорили з керівництвом антикорупційних органів провадження, які мають бути до кінця року направлені до суду. Втім, поки за результативністю у них не той рівень активності, якого очікує від них громадськість", - заявила генпрокурор на нараді за керівництвом НАБУ та САП.

Нагадаємо, 12 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує результатів роботи генерального прокурора Ірини Венедіктової до кінця року.

Призначення Венедіктової на посаду генпрокурора

5 березня Верховна Рада висловила недовіру генпрокурору Руслану Рябошапці та відправила його у відставку.

17 березня Верховна Рада дала згоду на призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора. В той же день Зеленський указом призначив її на посаду генерального прокурора.