Літак Boeing 737-800 з реєстраційним номером UR-PSR, який був збитий іранськими військовими / REUTERS

Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін повідомив про результати вчорашнього дня переговорів у Тегерані у справі збиття літака рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України".

Про це він написав у соціальній мережі Facebook.

"Переговори з Іраном, хоча й непросто, але рухаються вперед", - заявив Єнін.

За його словами, вчора в рамках переговорів відбулися засідання двох робочих груп (представники організацій з питань цивільної авіації та військові експерти).

Сьогодні зранку українська делегація покладе квіти на місці трагедії, після чого має розпочатися засідання робочої групи з питань кримінальної юстиції.

"Окремо поговоримо про компенсації збитків МАУ", - заявив заступник міністра.

Читайте такожGlabe and Mail: Канада сама розслідує обставини знищення літака МАУ в Ірані

Переговори України з Іраном стосовно збитого літака МАУ

  • Українська делегація на переговорах 18-21 жовтня має намір почути від іранської сторони детальне пояснення причини збиття літака і хто за це понесе відповідальність.
  • 19 жовтня у Тегерані Єнін зустрівся з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом. За словами Єніна, Іран готовий забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв збитого іранськими військовими літака компанії "Міжнародні авіалінії України" незалежно від їхнього громадянства.

Авіакатастрофа МАУ в Ірані: хроніка подій

  • 8 січня в Ірані був збитий літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 знаходилися 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великобританії.
  • Президент Ірану Рухані визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки", і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.
  • 9 червня стало відомо, що в Ірані у справі про збиття літака "Міжнародних авіаліній України" обвинуваченими проходять шість осіб.
  • 24 липня стало відомо, що дані з чорних ящиків збитого в Ірані пасажирського лайнера МАУ підтвердили факт зовнішнього втручання в роботу літака.
  • 29-30 липня в Києві пройшов перший етап переговорів з Іраном щодо збитого українського "Боїнга". Головною темою став розмір компенсацій родичам загиблих в авіакатастрофі.
  • 10 серпня Іран заявив, що не буде виплачувати компенсацію українській авіакомпанії МАУ за збитий над Тегераном пасажирський літак Boeing 737.
  • 19 жовтня в Ірані розпочався другий раунд переговорів у справі збиття іранськими військовими літака компанії "Міжнародні авіалінії України".