Трамп заявив, що був проінформований про те, що сталося / Фото: REUTERS

До кібератак на американські відомства і компанії може бути причетна не Росія, а Китай.

Читайте такожBBC: Мінстерство, яке контролює ядерний арсенал США, стало жертвою масштабної кібератакиПро це заявив чинний президент США Дональд Трамп в Twitter.

"Кібер-хакерство набагато частіше зустрічається в фейкових новинах, ніж в реальності. Я був повністю поінформований, все під контролем", - написав він.

Відео дня

За його словами, Росію завжди згадують першою, коли щось трапляється.

"З фінансових причин низькоякісні ЗМІ бояться обговорювати можливість того, що це може бути Китай (а таке можливо!)", – написав він.

Також Трамп припустив, що хакери могли вплинути і на апарати для підрахунку голосів на виборах.

Кібератаки на американські відомства і компанії

  • У четвер, 17 грудня, адміністрація Трампа і обраний президент Джо Байден висловили тривогу у зв'язку з масштабним вторгненням в комп'ютерні системи.
  • Кіберпідрозділ Міністерства внутрішньої безпеки США заявив, що злом становить серйозну загрозу для федерального уряду і влади штатів і муніципалітетів, а також для критично важливих об'єктів інфраструктури.
  • "Ми можемо гранично ясно сказати, що в цю атаку була залучена Росія", - заявив Помпео.
  • За його словами, для вбудовування шкідливого коду в урядові системи США були зроблені "значні зусилля".
  • До цього моменту про можливі зв'язки атаки з Москвою заявляли джерела провідних американських ЗМІ, але адміністрація Дональда Трампа публічно не коментувала ці твердження. Москва причетність до атаки заперечує.