Ігор Коломойський

Апеляційний суд суд залишив у силі ухвалу про майже 3,9 млрд грн застави для бізнесмена Ігоря Коломойського. Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалила колегія Київського апеляційного суду сьогодні, 6 жовтня.

Захист просив скасувати ухвалу суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою з альтернативою застави у 509 млн грн до тримання під вартою із майже 3,9 млрд грн застави.

Адвокати бізнесмена у своїй апеляційній скарзі вчергове наголосили на тому, що підозра та обраний йому запобіжний захід є, на їхню думку, необгрунтованими та невмотивованими. Крім того, захист підкреслив, що такий запобіжний захід є несумісний зі станом здоров'я Коломойського, адже він має постійно приймати певний тип ліків та перебувати під наглядом лікаря. Також в апеляційній скарзі йдеться про те, що бізнесмен не має коштів для внесення визначеної судом застави, що дозволило б йому вийти з-під варти.

На думку захисників, судовий розгляд під час засідання по зміні запобіжного заходу був неповним, а рішення - необгрунтованим. За словами адвокатів, слідчий суддя не міг упевнитися в обгрунтованості підозри, оскільки таких матеріалів у клопотанні, яке він розглядав, немає. 

Прокурори, своєю чергою, заперечили проти задоволення судом апеляційної скарги.

Порадившись та дослідивши матеріали справи, колегія суддів вирішила відмовити захисникам у задоволенні апеляційної скарги та залишити ухвалу суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу без змін.

Наприкінці вересня Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою, відхиливши апеляцію сторони захисту про звільнення бізнесмена і аргументи в необґрунтованості підозр та непомірно великому розмірі застави, сума якого була визначена судом першої інстанції - 3,9 млрд грн.

Також щодо Коломойського діє запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 509 мільйонів гривень. 25 вересня Київський апеляційний суд залишив її без змін.

Нагадаємо, 2 вересня Коломойському вручили підозру у шахрайстві та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом, і заарештували на два місяці з правом внесення застави, а 15 вересня повідомили про підозру у заволодінні 5,8 млрд грн "Приватбанку": слідство заявляє, що у 2013-2014 роках бізнесмен незаконно заволодів вказаною сумою шляхом фіктивного внесення готівки до каси. Коментуючи підозру, Коломойський зазначив, що такий касовий розрив неможливо було б приховати від НБУ.

В ході слухань суд відхиляв клопотання захисту про зміну запобіжного заходу бізнесменові, також були відхилені клопотання і про взяття на поруки.

Вас также могут заинтересовать новости: