facebook.com/a.palchevskyi

Через низький запит на проросійських політиків кандидат у мери Києва Андрій Пальчевський не зможе пройти до другого туру - за два тижні до виборів його рейтинг на рівні 5%.

Про це йдеться в матеріалі Апострофа "Фіаско засланого лаборанта: як Пальчевський провалив кампанію в Києві".

За оцінками видання, Пальчевський "промахнувся" з позиціонуванням. Патріотично налаштовані кияни не підтримають його через "каламутну біографію" і зв'язки з Росією, а для умовно проросійського електорату він недостатньо радикальний і програє ОПЗЖ. Він зробив ставку на пенсіях, соціальному захисті, але і це не принесло відчутного результату. "Він не відповідає улюбленому серед подібної аудиторії образу "міцного господарника". Йому не вірять, вважаючи Пальчевського "несерйозним" і "неврівноваженим". Втім, судячи з істерик кандидата через незручні питання про минуле, вони мають рацію", — пише Апостроф.

Відео дня

Зокрема, журналісти згадали вкрай експресивну реакцію Пальчевського на гострі питання. Він нагрубіянив журналістці BBC, яка процитувала його ж слова про "щасливий день возз'єднання з Росією" в ефірі шоу російської пропагандистки Ольги Скабєєвої. "Ви приїдете на другу частину (інтерв'ю), прийдете до мене, поцілуєте поділ сукні й скажете: "вибачте за брехню". А я скажу: "Прощаю", — заявив Пальчевський журналістці.

Не менш агресивно він відповів на запитання головреда Української правди Севгіль Мусаєвої про наявність у нього паспорта громадянина РФ. "У мене абсолютно зрозуміле громадянство. Це знають всі - навіть діти. Ви в цьому сумніваєтеся? Ви якось особливо по-узбецьки (Мусаєва — кримська татарка — ред.) дивіться на мене в цей момент. Ви думаєте, я засланець якийсь? Я - громадянин України. Точка. Без коментарів. Якщо буде написано щось інше - я подам на вас до суду", - гарячкував Пальчевський.

Дискусії про російське громадянство шоумена ведуться з 2010 року, коли він став першим заступником міністра спорту в Кабміні Азарова. Крім подвійного громадянства, його звинувачували в шпигунстві на користь Росії. Пальчевський закінчив елітний військовий інститут у Москві, 8 років служив у російській армії, в тому числі в Лаосі. Пішов у відставку у званні майора. На цьому зв'язку з РФ не закінчилися. Свого часу балотувався до Держдуми РФ. Крім того, за даними блогера Ярослава Бондаренка, медклініку Eurolab Пальчевський відкрив на російські гроші. "Росіянин Пальчевський отримав від Росії Фінанси для створення клініки та інтеграції в політику. Суть в тому, що сервер системи управління клінікою знаходиться в Москві та всі медичні картки пацієнтів контролюються ФСБ і використовуються для шантажу і вербування пацієнтів", — вважає блогер.

Прогалини в біографії, невдале позиціонування і скандальна поведінка Пальчевського, пише Апостроф, наближають "неминучий крах" його політичної кар'єри.