Ілюстрація / REUTERS

Генеральне консульство України в Мілані (провінція Ломбардія, Італія) з 25 травня відновлює прийом громадян, призупинений 24 лютого через пандемію коронавірусу.

Про це йдеться у повідомленні генконсульства у Facebook.

Зокрема, до зняття обмежувальних заходів, пов’язаних з пандемією COVID-19, прийом буде здійснюватись виключно за попереднім записом на сайті www.consmilano.com.ua.

Відео дня

Також запис на оформлення "білого паспорта" та видачу готового закордонного паспорта здійснюватиметься за електронною адресою gc_itm@mfa.gov.ua

Читайте такожЛегені пошкоджені серйозно і надовго: український дипломат в Мюнхені поборов коронавірус

Крім того, треба буде дотримуватися проголошених італійськими органами вимог щодо перебування відвідувачів у приміщенні консульства до зняття обмежувальних заходів, і в тому числі використовувати захисні маски та, по можливості, рукавички; дотримуватись необхідної безпекової дистанції (не менше 1 метра) як у приміщенні консульства, так й зовні. Максимальна одночасна кількість відвідувачів у приміщенні консульства: 1 особа/1 родина на кожному з 5 віконець/місць прийому.

"У разі недотримання зазначених вимог консульство залишає за собою право відмовити у наданні консульських послуг, у перебуванні заявника у приміщенні консульства та може припинити прийом до відновлення необхідного противірусного режиму", - додали у відомстві.

Нагадаємо, генеральне консульство України в Мілані призупинило роботу через поширення нового коронавірусу наприкінці лютого.