Кортеж повіз Порошенка до Печерського суду / скріншот відео

Автомобілі з кортежу нардепа і п'ятого президента України Петра Порошенко дорогою з аеропорту "Жуляни" до Печерського районного суду порушили правила дорожнього руху.

Про це повідомляє Телеграм-канал "Политика Страны", публікуючи відповідне відео.

На ньому видно, що машини повернули ліворуч з ряду, який передбачає рух прямо або праворуч, після чого виїхали на смугу для громадського транспорту.

Як повідомлялося, сьогодні Порошенко прилетів в Україну з Варшави. Найближчим часом має розпочатися судове засідання у "вугільній" справі, де йому обиратимуть запобіжний захід. За подіями, пов'язаними з поверненням і судом у справі Порошенка, слідкуйте в нашій онлайн-трансляції.

У чому підозрюють Порошенка

Кримінальне провадження проти Порошенка розслідується за ч. 1 і ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

За даними слідства, в цілому було закуплено вугілля на загальну суму близько 1,5 млрд грн.

Порошенко підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, у тому числі з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року у цій справі повідомили про підозру народному депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.