США підтвердили непохитну підтримку суверенітету України / фото МЗС України

В рамках активного політичного діалогу між Україною та США міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із помічницею держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, яка прибула до Києва з робочим візитом.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, співрозмовники скоординували позиції України та США напередодні візиту помічниці держсекретаря до Москви. Американська сторона погодилася з принципом "Жодних рішень щодо України без України", на якому наголосив Дмитро Кулеба.

США підтвердили непохитну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та готовність до подальшого втілення, разом з Україною та європейськими союзниками, комплексного пакета стримування РФ від нового етапу агресії проти нашої держави.

Відео дня

Кулеба підкреслив відданість України політико-дипломатичним способам врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та привітав активне залучення США до дипломатичних зусиль з деескалації та мирного врегулювання.

Читайте такожДжонсон попередив Путіна про наслідки у випадку агресії з боку РФ проти УкраїниМіністр поділився баченням способів ефективного виконання Мінських домовленостей, зокрема кроків Росії у безпековій та гуманітарній сфері, які здатні знизити напругу та розблокувати процес мирного врегулювання.

Нагадаємо, що раніше заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, обговорюючи тривожні переміщення російських військ в бік кордону України, підтвердила побоювання Вашингтона щодо імовірних намірів Володимира Путіна – відновити Радянський Союз.

Вас також можуть зацікавити новини