Зеленський призначив Кравчука головою ТКГ / Фото УНІАН

Новий очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук готовий йти на компроміси з Росією, але конкретних прикладів не навів.

Про це Кравчук заявив в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Компроміси — як управляти ситуацією. Є речі, які компромісам не піддаються — це суверенітет, територіальна цілісність, незалежність, недоторканність кордонів. Це питання не обговорюється”, — сказав він.

Відео дня

Перший президент конкретно не відповів і на запитання про готовність йти на компроміси щодо статусу Донбасу: “Є статус Донбасу, а є статус управління територією Донбасу, статус місцевого самоуправління, є політичний статус Донбасу. Я буду виступати за те, щоб від загальних слів переходити до конкретних дій”.

Читайте такожРоссия хочет выйти из переговоров по Донбассу на уровне советников: в Офисе президента отреагировали

Конкретними діями Кравчук вважає такі, що дадуть жителям окупованих територій “управління, яке принесе їм користь”.

Також він розповів про те, що президент Зеленський у контексті переговорів по Донбасу хоче йти поступово від розв’язання одного питання до іншого. Наразі на порядку денному повне припинення вогню.

“Потім говоримо про способи місцевого самоуправління, про вибори, а потім — крок за кроком йдемо далі”, — сказав Кравчук.

Як повідомляв раніше УНІАН, президент України Володимир Зеленський офіційно призначив Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) на переговорах по Донбасу.