Міноборони про пожежу в Бєлгороді: Україна не відповідальна за події на території РФ / скріншот

Міністерство оборони не підтверджує інформацію про авіаудар по нафтобазі в російському Бєлгороді і наголошує, що Україна не несе відповідальність за події в Росії.

Як повідомляє УНІАН, коментуючи заяви РФ про те, що Україна причетна до пожеж на нафтобазі в Бєлгороді речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник заявив:

"Хочу відзначити те, що станом сьогодні українська держава здійснює оборонну операцію з відбиття збройної російської агресії на території України. І це зовсім не означає, що Україна повинна нести відповідальність за всі прорахунки і всі катастрофи, всі події, що відбуваються на території Російської Федерації", - сказав Мотузяник,

Відео дня

Він також заявив, що не буде ані підтверджувати цю інформацію, ані спростовувати, і додав, що подібні звинувачення звучать не вперше.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не може підтвердити або спростувати ймовірну причетність України до авіаудару по нафтобазі в російському місті Бєлгород.

Знищення нафтобази в Бєлгороді

Як писав УНІАН, вранці 1 квітня в російському місті Бєлгород загорілася нафтобаза. На тлі цього жителі регіону почали масово запасатися паливом.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гудков спробував заспокоїти громадян і запевнив, що в регіоні у компанії "Роснефть" дві нафтобази: в Бєлгороді і Губкіні.

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що знищення нафтобази в російському Бєлгороді - робота двох українських бойових вертольота Мі-24.

Станом на 16:00 не було офіційних підтверджень причетності українських військових до пожежі на нафтобазі.

Вас також можуть зацікавити новини: