Палиця прокоментував пожежі на Луганщині

Головна причина пожеж на Луганщині – бездіяльність місцевих і столичних чиновників. Про це заявив лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця.

Читайте такожНардеп Палиця відповів на заяву Зеленського про причину зростання кількості хворих на COVID-19

"Луганщина давно стала осередком корупції і безкарності. Будівництво доріг тут, наприклад, на 30% дорожче, ніж у західних регіонах. Якщо голова Луганської обласної цивільно-військової адміністрації нічого не може з цим зробити, то він повинен бути звільнений. Чиновники, від яких залежить пожежна безпека, безпека в екосистемах, мають бути покарані", – заявив Палиця.

Відео дня

За його словами, про високу ймовірність подальших загорань фахівці попереджали давно, зокрема й після останніх пожеж на Луганщині в липні цього року. Однак держава нічого не зробила, щоб їм запобігти.

"Через таку бездіяльність держава постійно змушена гасити проблеми, а не упереджувати їх", – вважає політик.

Пожежі на Луганщині

30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж. Станом на другу половину дня 1 жовтня 116 пожеж ліквідували або локалізували.

Сьогодні, 2 жовтня, на території Луганської області триває гасіння пожеж.

За даними ДСЧС, найскладніша обстановка спостерігається від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів.

Унаслідок пожеж загинуло 9 осіб і госпіталізовано 17. Евакуйовано 150 осіб. Орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 13 тис. га.

За фактами пожеж поліція відкрила 10 кримінальних проваджень.