Тищенко не зрозумів, чи можна поліції обшукувати авто депутата / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Одіозний нардеп-"слуга народу" Микола Тищенко відреагував на скандальне відео спілкування його колеги Миколи Галушка з поліцейськими в Києві, оприлюднене напередодні.

Під постом міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, в якому той коментує інцидент, Тищенко пообіцяв проголосувати за законопроект, що вводить штрафи за образу поліцейського. Й одразу ж поставив главі МВС питання про законність обшуку машини депутата.

"Хотілося запитати, а як йдуть справи і на якій підставі хлопці поліцейські обшукали машину народного депутата? Дуже дякую за позицію, не дамо поліцейських в образу", - написав він.

скріншот

Відповісти на запитання "слуги" міністр ще не встиг.

Скандал з нардепом Галушком: що сталося

Як повідомляв УНІАН, 22 грудня в ЗМІ з'явилося відео, на якому видно, що нардеп від провладної "Слуги народу" Микола Галушко влаштував скандал правоохоронцям, які зупинили водія його авто за порушення ПДР. Інцидент стався в грудні минулого року.

Сам депутат, коментуючи інцидент, повторно образив поліцейських. У "Слузі народу" взагалі заявили, що нардепа шантажували оприлюдненим відео.

Згодом глава МВС Денис Монастирський повідомив, що водія Галушка було оштрафовано й позбавлено прав на рік. Також він нагадав, що в Раді зараз знаходиться законопроект про відповідальність за образу поліцейського у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень.