Зеленський розповів про ставлення до Кличка / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський розповів, чи вважає київського міського голову Віталія Кличка своїм конкурентом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на підсумковій прес-конференції глави держави за результатами двох років роботи на посаді.

"Мене нічого не пов'язує з паном мером. Окрім одного, що це моя вертикаль. Голова КМДА є вертикаллю президента", - сказав Зеленський.

Відео дня

За словами глави держави, він з великою повагою ставиться до перемог Кличка.

"Те що йдуть обшуки. 70 чи 50 обшуків було в оточенні пана Кличка, так не треба було красти гроші в бюджеті. Мені здається це справедливо. Він дуже неправильно публічно, мені здається себе веде", - додав президент.

Він прокоментував, чи бачить Кличка можливим конкурентом на президентських виборах: "По-перше, ніхто не вирішив ще йти на другий термін. По-друге, його обрала не Україна, а обрали кияни. По-третє, є соцопитувння. Мені здається, там є відповіді. По-четверте, мій голова Офісу не бере хабарі, тому ми не конкуренти".

Читайте такожУ Києві відбувається прес-конференція Зеленського: онлайн-трансляція

Обшуки у оточення Кличка: що відомо

18 травня, зранку Кличко заявив, що в під’їзді будинку на вул. Богдана Хмельницького, де він проживає, увірвалась озброєна група, ймовірно представників правоохоронних органів.

Він висловив припущення, що такі дії пов’язані з "нападами" правоохоронних органів щодо київської міської влади.

За словами представників правоохоронних органів, слідчі дії відбуваються у квартирі на декілька поверхів нижче помешкання мера та "безпосередньо до інших жителів цього будинку не мають жодного стосунку”.

Водночас, за словами Кличка, камера відеоспостереження, яка розміщена біля вхідних дверей в його квартиру, зафіксувала, що представники правоохоронних органів приходили саме до нього сьогодні зранку і стукали у двері.

Пізніше у СБУ повідомили, що обшуки проводили співробітники Головного управління СБУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю із залученням спецпідрозділу ЦСО "А" у рамках кримінального провадження про фальсифікацію нафтопродуктів.

"Вони відбуваються одразу у декількох локаціях, в тому числі і в будинку, де проживає Віталій Кличко... Ніякого стосунку до самого пана Кличка обшуки не мають", - уточнив речник СБУ.

Вас також можуть зацікавити новини: