У посольстві зазначили, що будь-які атаки на цивільні об'єкти і мирне населення не мають виправдання / фото Hikmet Hajiyev

Українські дипломати засуджують обстріл азербайджанського міста Гянджа, внаслідок якого загинули та отримали поранення мирні жителі.

Про це йдеться в повідомленні посольства України в Азербайджані.

«Посольство України в Азербайджанській Республіці рішуче засуджує черговий обстріл азербайджанського міста Гянджа, внаслідок чого загинули і були поранені мирні жителі та зруйновані їхні оселі», - заявили дипломати.

Відео дня

У посольстві наголосили, що будь-які атаки на цивільні об’єкти та мирне населення не мають виправдання і повинні бути негайно припинені.

У дипвідомстві висловили співчуття сім’ям і близьким загиблих і побажали швидкого одужання пораненим.

Читайте такожАзербайджан дуже задоволений позицією України щодо подій у Нагірному Карабасі - посол

Нагадаємо, сьогодні, 17 жовтня, в Міністерстві з надзвичайних ситуацій Азербайджану заявили про 13 загиблих і 52 поранених мирних жителях внаслідок нічних ракетних ударів Збройних сил Вірменії по азербайджанському місту Гянджа.

Новий конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.