Таран розповів про ситуацію на адмінмежі / фото УНІАН

Міністр оборони Андрій Таран заявляє, що наразі не виявлено ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адміністративної межі Херсонської області з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

Читайте також"Росію "задушать": Гримчак оцінив можливість повернення окупованого Криму

Відео дня

«Протягом останнього місяця в засобах масової інформації з'явилося багато повідомлень щодо можливості здійснення збройного нападу Російської Федерації, активізації бойових дій саме на Кримському напрямку... На теперішній час ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адміністративної межі Херсонської області з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим не виявлено. На півострові не фіксуються дії зі створення ударних угрупувань», - заявив Таран.

Разом з тим, зауважив, він, пам'ятаючи про непередбачуваність рішень, в першу чергу, політичного керівництва РФ, а також військово-політичного керівництва Збройних сил РФ, Збройні сили України «здійснюють певні заходи для запобігання і надання відповідної відсічі можливим діям з боку Збройних сил РФ».

Як повідомляв УНІАН, раніше секретар РНБО назвав умову, за якої можливе відновлення постачання води до Криму.