Зеленський відповів на критику політиків його опитування / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський відповів на критику стосовно ідеї проведення всеукраїнського опитування 25 жовтня під час місцевих виборів.

Відповідне відеозвернення розміщене на сторінці глави держави у Facebook.

«До речі, ти помітив, як усі політики критикують ідею опитування, як вони бояться твоєї думки, переконують, що українці якісь дурні, недосвідчені і не дай Боже в них щось питати. Вони бояться, що якщо народовладдя реально запрацює вони просто стануть непотрібними. Їх перестануть запрошувати на ток-шоу, спонсорувати їхні партії. Їх думка більше нікому не буде цікавою, бо все будуть вирішувати громадяни України», - заявив Зеленський.

Відео дня

Він відзначив, 25 жовтня громадяни України зможуть показати, що цей механізм має право на існування і «ніщо не заважає нам щомісяця або навіть щотижня говорити про важливе і дізнаватись твою думку».

«Не всі з 5 питань подобаються? Знаходь це відео на офіційних сторінках та пиши в коментарях про що ще ти хотів би висловитися як громадянин України: легалізація зброї, подвійне громадянство, тривалість навчання в школі, єврономери, парламентська республіка та багато іншого. Пиши, які питання варто включити до наступних опитувань», - резюмував глава держави.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, хто проводитиме та фінансуватиме опитування від Зеленського 25 жовтня

Опитування Зеленського: що відомо

12 жовтня Зеленський заявив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п'ять суспільно важливих питань.

Це загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, наголосили в Офісі президента.

14 жовтня Зеленський назвав перше запитання із всеукраїнського опитування: «Чи потрібно запровадити довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?».

15 жовтня він заявив, що друге запитання стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони.

Сьогодні, 16 жовтня, Зеленський озвучив три фінальних запитання: «Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?»; «Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?»; «Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?».