МОН сьогодні направить лист до всіх шкіл щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня / ілюстрація REUTERS

Т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що сьогодні буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно.

Читайте такожЗеленський підтримав ідею дострокових канікул у школах - прес-секретар

Про це він написав у своєму Теlegram-каналі.

Відео дня

«Маючи спільну позицію з колегами в уряді та розуміючи всю відповідальність, яка покладена на нас перед країною, ми ухвалили рішення, відповідно до якого 12 жовтня буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно», - заявив Шкарлет.

За його словами, він разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, будуть подавати відповідну пропозицію на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду вже 13 жовтня.

Канікули у школах: чи переведуть школи на дистанційне навчання через коронавірус

  • 11 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький за результатами наради у президента заявив, що в Україні з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби осінні канікули у школах мають розпочатись раніше. «Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня», - додав Радуцький.
  • 10 жовтня у своєму Telegram-каналі Шкарлет звернувся до органів місцевого самоврядування з проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання на найближчі два тижні. Своє прохання він пояснив стримуванням поширення коронавірусу.