Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна відкрита до компромісів з метою урегулювання ситуації на Донбасі, але не погодиться на перетин "червоних ліній", які стосуються національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності.

Читайте такожУкраїна наголошує на неприпустимості прямого діалогу з бойовиками на Донбасі - МЗС

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав у Берліні на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

Відео дня

Глава МЗС України нагадав, що 30 квітня відбулися консультації глав зовнішньополітичних відомств країн "нормандського формату". За його словами, ті консультації стал би неможливими, якби не ефективна посередницька роль глави МЗС ФРН.

"Ми намітили під час тієї дискусії низку питань, які потребують вирішення, і з тієї пори послідовно і наполегливо шукаємо рішення, які б дозволили рухатися вперед у мирному врегулюванні на Донбасі, але водночас, і я хочу на цьому наголосити, - не призводили до перетину "червоних ліній". І запевняю, що Україна відкрита до пошуку максимально широких компромісів, але не піде на перетин своїх "червоних ліній", які стосуються національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності", - наголосив Кулеба.

Глава МЗС України заявив, що вдячний Маасу і загалом німецьким партнерам "за розуміння чутливості цієї ситуації".