Яніна Соколова порадила Марченко "Пиз**вати в Москву" / скріншот з відео

Відома українська журналістка і телеведуча Яніна Соколова різко відреагувала на заяву Оксани Марченко, яка потрапила під санкції РНБО за фінансування тероризму, про похід в політику.

На своїй Facebook-сторінці журналістка назвала дружину кума Путіна Віктора Медведчука "малоросійською куркою з цинічним нутром".

Соколова підкреслила, що за 7 років телеведуча Марченко не зробила жодної заяви про війну на Донбасі. Також з її боку не прийшло жодної копійки на допомогу українським військовим.

"Минулого місяця Оксана анонсувала свій фільм про Церкву МП, де вона на BMW з номерами "паломниця", повинна закликати українців вірити в Бога. Спочатку мені здавалося, що у цієї жінки немає іншого виходу. Змушена. Але тепер я розумію, що вона просто малоросійська курка з цинічним нутром і нульовою любов'ю до нашої країни. І відповідь таким, як вона: "Пи**уй в Москву!", - написала телеведуча.

Читайте такожСанкції проти Медведчука: опубліковано повний санкційний список РНБО

Соколова каже, що Марченко замість порожньої балаканини могла б попросити свого кума Володимира Путіна прибрати свої війська з Донбасу і залишити Україну у спокої.

Санкції проти Медведчука

  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб.зокрема, санкції будуть застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.
  • Як повідомив Секретар РНБО Олексій Данилов, СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 258 (5) (фінансування тероризму) Кримінального кодексу. До Медведчука, Марченка та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням.
  • Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок", оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідтранс".