Політолог закликав політичні сили в Україні підтримати 'Велике будівництво' президента

Українські еліти повинні об'єднатися навколо президентського «Великого будівництва», так само як політичні еліти США і прості громадяни підтримали The American Jobs Plan від президента США Джо Байдена. І разом долати виклики, перед якими опинилася наша країна. Про це пише у Facebook політолог Кирило Сазонов.

Він зазначає, що зараз точно не час для політичних інтриг і безпідставної критики «Великого Будівництва» за політичними мотивами.

Читайте такожПолтавська область виконала програму "Велике будівництво" сповна - міністр Олексій Чернишов

Відео дня

«Ініціатива Джо Байдена щодо великого будівництва знайшла підтримку в американському суспільстві. ЗМІ так само позитивно оцінюють новий план, відзначаючи, що розвиток економіки неможливий без значних інвестицій в інфраструктуру. Представники нової адміністрації сподіваються об'єднати всі політичні сили в країні, відзначаючи, що ініціатива президента Джо Байдена - це єдиний шанс захистити майбутнє. Це - 19 мільйонів високооплачуваних робочих місць. Це - розвиток економіки. І це допоможе впоратися з коронавірусом. Суспільство також підтримує ці інфраструктурні ініціативи», - підкреслив він.

Політолог закликав політичні сили в Україні підтримати 'Велике будівництво' президента

За словами політолога, подібні процеси повинні відбуватися і в Україні.

«Політичні сили повинні об'єднатися і підтримати план президента Володимира Зеленського. Тому що це єдиний реальний вихід з важкої ситуації, в якій країна опинилася через коронакризу. Це дійсно - підтримка економіки, яка вже дає додатковий приріст в 2,2% ВВП. Це дійсно - створення робочих місць, яких завдяки «Великому будівництву» вже з'явилося понад 200 тисяч. Тепер ще одне підтвердження ефективності цього проєкту - те, що аналогічні процеси щодо глобального відновлення інфраструктури запускають в себе американці», - заявив Сазонов.

У рамках програми Президента «Велике будівництво» планується відновити до кінця 2023 року всю мережу загальнодержавних доріг (трас між містами) - це понад 20 тис. кілометрів. Крім того, президентська програма будівництва інфраструктури в 2021 році розшириться на кілька важливих напрямків - «Велика реставрація» культурних пам'яток України, доступне іпотечне кредитування і фінансовий лізинг, розвиток мережі регіональних авіахабів, розвиток мережі приміських експресів і швидкісних поїздів між найбільшими містами. Також у планах «Великого будівництва» на цей рік - побудувати і оновити 6500 км доріг і 245 штучних споруд.