Резніков вказав на важливість економічного питання / фото facebook.com/pg/mva.gov.ua

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков назвав економічне відновлення Донбасу однією із засад безпечної реінтеграції окупованої території до складу України.

Читайте такожРезніков прокоментував рішення Кучми припинити участь у ТКГ

Як передає кореспондент УНІАН, про це Резніков повідомив під час онлайн-дискусії про безпекові та політичні виклики мінського мирного процесу та «нормандського формату».

Відео дня

«У будь-якому разі, коли ми говоримо про безпечну реінтеграцію, незважаючи на те, скільки будуть вестися перемовини, скільки часу займе повноцінне врегулювання - ми вже сьогодні бачимо, що однією із засад безпечної реінтеграції є економічне відновлення українського Донбасу, економічне відновлення Луганської і Донецької областей. І починати ми будемо з територій, які сьогодні знаходяться під контролем уряду України", - заявив Резніков.

У зв'язку з цим він наголосив, що сьогодні створюються відповідні фонди, а також буде затверджена програма економічної стратегії розвитку Донбасу, яку презентують найближчим часом.

"Ми говоримо про те, що всі добрі справи починаються тут, і в такий спосіб ми будемо повертати голови і серця людей, які сьогодні перебувають на тимчасово окупованих територіях, які є сьогодні заручниками окупаційних режимів. І при тому ми не будемо забувати про тимчасово окупований Крим та місто Севастополь", - додав віце-прем'єр.