Аваков був запрошений на засідання комітету. Проте він не прийшов / УНІАН

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту шляхом голосування визначитися щодо задоволення заяви міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про відставку.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету.

Комітет 13-ма голосами рекомендував ВР визначитися шляхом голосування щодо підтримки чи не підтримки заяви Авакова про відставку.

Відео дня

5 членів комітету при голосуванні утрималися.

Читайте такожВідставку Авакова обговорять на засіданні фракції "Слуги народу" – нардеп

Іншою пропозицією, яку висловлювали члени комітету, було ухвалити рішення рекомендувати парламенту підтримати заяву Авакова щодо відставки. Проте ця пропозиція на голосування вже навіть не ставилася, оскільки була підтримана попередня.

Під час засідання було зазначено, що Аваков був запрошений на засідання комітету. Проте він не прийшов.

Після голосування член комітету, народний депутат від "Голосу" Олександра Устінова у дописі на своїй сторінці у Facebook зазначила: "Правоохоронний комітет не рекомендував залу підтримати відставку Авакова, а вирішив нехай "визначається" зал. За - 13 голосів".

За її словами, "проти" проголосували вона та депутат від "Слуги народу" Олег Колєв.

Утрималися, додала вона, 4 депутата: депутати від "Опозиційної платформи - За життя" Григорій Мамка та Суто Мамоян, депутат від "Голосу" Андрій Осадчук та депутат від "СН" Олександр Куницький.

"Не хочуть відпускати", - написала Устінова.

Відставка Авакова: що відомо

13 липня Аваков заявив, що подав заяву про відставку з посади глави МВС. Він очолював міністерство з 2014 року.

Президент України Володимир Зеленський запропонував кандидатуру голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ замість Авакова.

Голосування за відставку Авакова планується у четвер, 15 липня, а у п’ятницю, 16 липня, парламент може призначити очільником МВС Монастирського.