Протести під ОП - Філімонову і Білковському оберуть запобіжний захід 30 травня  / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Судові засідання з обрання запобіжних заходів членам руху «Гонор» Сергію Філімонову та Олексію Білковському, підозрюваним у вчиненні хуліганських дій під час акції протесту під Офісом президента, перенесено на 30 березня.

Читайте такожЗеленський у річницю СБУ подякував за допомогу у підготовці останніх рішень Радбезу (відео)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє юридична компанія "Міллер".

Відео дня

«Раніше засідання у справах Сергія Філімонова та Олексія Білковського були призначені на 24 березня. Однак із причин, які так і не повідомили нашим адвокатам, жодне з них не розпочалося вчасно», - нагадується у повідомленні.

Після цього адвокати Міллер, юридична компанія подали клопотання про перенесення засідань. Відтак судові засідання щодо обрання запобіжних заходів Філімонову та Білковському перенесено на 30 березня, на 15:00.

Прокурори наполягають на цілодобовому домашньому арешті для активістів.

Акції під ОП: що відомо

  • 20 березня біля будівлі Офісу президента на вул. Банковій у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка. Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Також активісти розбили скло у дверях будівлі і закидали фаєри та димові шашки в середину. Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП фарбою.
  • Після акції поліцейські затримали Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо Влад Сорд), якого підозрюють у тому, що він розбив скло у дверях будівлі ОП. Йому інкримінують вчинення хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї. 23 березня суд обрав Сорду запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
  • Цього ж дня стало відомо про оголошення підозри ще одному учаснику акції – лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову. Йому інкримінують ст. 296 ч. 4 "Хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень" Кримінального кодексу.
  • Пізніше про підозру повідомили ще одному учасник руху "Гонор" Олексію Білковському (ч. 2 ст. 194 ККУ - умисне знищення або пошкодження майна).
  • 24 березня правоохоронці вручили підозри Євгену Строканю і Давиду Гаджимурадову (ст. 296 ч. 4 ККУ).