З'явилася реакція Києва по протести в Тбілісі / фото Depositphotos

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували протести в Грузії, зазначивши, що Україна солідарна з грузинським народом.

Як йдеться в заяві міністерства, МЗС уважно слідкує за подіями в Тбілісі. "Як держава, яка прагне здобути членство в Євросоюзі, Грузія має неухильно гарантувати громадянам їхні основоположні права та свободи, зокрема, право на мирний протест", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також взяли до уваги намір президента Грузії Саломе Зурабішвілі ветувати закон про так званих "іноземних агентів", який оголошує неурядові організації та частину ЗМІ "агентами іноземного впливу".

Відео дня

"Поділяємо позицію ЄС про те, що проект закону в його нинішній редакції суперечить європейським цінностям та стандартам. Висловлюємо солідарність із грузинським народом в його прагненні продовжити розбудову європейського майбутнього Грузії", - наголосили у МЗС.

Протести в Грузії - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 7 березня на пленарному засіданні парламенту Грузії в першому читанні був підтриманий російський закон, який оголошує неурядові організації та частину ЗМІ "агентами іноземного впливу".

Через це тисячі людей в Грузії вийшли на протест. Силовики зверталися до учасників акції, щоб ті покинули прилеглу до парламенту територію, але люди відмовилися розійтися. Був мобілізований спецназ, і проти мітингувальників застосовано сльозогінний газ і водомети. Вночі протести припинилися.

За даними ЗМІ, під час протестів 7 березня було затримано щонайменше 66 людей. Сьогодні, 8 березня, після 15:00 протестні акції в Тбілісі поновилися.

Вас також можуть зацікавити новини: