Білборд про "референдум" у Дніпрі

Останні тижні в Дніпрі плодяться білборди ОПЗЖ з відверто провокаційним слоганом: «Місту потрібен Дніпровський референдум». Одночасно місцевий осередок партії «Європейська солідарність» демонстративно викриває ОПЗЖ в просуванні ідеї «русского мира» на території Дніпра, звинувачуючи в сепаратизмі. При цьому, площини для білбордів для реклами ОПЗЖ належать фірмам, близьким до оточення мера міста Філатова.

Про це пише Антикор у статті "Жителям Дніпра пропонують головні ролі в брудному політичному спектаклі.

"Добре відомо, що білборди у всі часи вважалися потужною пропагандистською зброєю, особливо у переддень виборів. І ні один такий борд не з'явиться без погодження з мером. Просто тому, що у мера є всі важелі, щоб цей борд прибрати – наприклад, не продовжити оренду на землю компанії-власника конструкції. Так було при Куліченку, так є зараз, так, напевно, буде і при новому мерові. Не складно зробити висновок, що борди ОПЗЖ з'явилися з благословення Філатова", - йдеться в матеріалі.

Відео дня
Дніпровський білборд "Європейської солідарності"

Відзначається, у політичних колах Дніпра добре відомо – за ОПЗЖ і «Європейською солідарністю» у Дніпрі стоять Корбан і Філатов.

"Вони «купили франшизу» і будуть формувати у Дніпрі списки депутатів цих партій на виборах. Їм як повітря потрібна більшість у міськраді, бо власна партія має для цього занадто низький рейтинг. Враховуючи, що на опозиційному електоральному полі все активніше просувається «Блок Вілкула «Українська перспектива»», відсотки тієї ж ОПЗЖ тануть на очах. У «Європейської солідарності в Дніпрі» взагалі не відсотки, а сльози", - йдеться в статті.

Автори матеріалу зазначають, що виходячи з цього, у команди Корбана-Філатова завдання максимально наростити рейтинг і ОПЗЖ і «ЄС».

"Це важке завдання, що вимагає відчайдушних рішень. Але політтехнологи за великі гроші і не таке вам запропонують. Для цього використовується старий, але перевірений трюк зразка 2015 року – розколоти суспільство на патріотів і сепартістов, зіштовхнути людей лобами, і отримати з цього політичні дивіденди. Методи, прямо скажемо, мерзенні, характерні для людей з повною відсутністю совісті", - йдеться в статті.