Вже на наступному тижні у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО / фото ua.depositphotos.com

Останніми днями дедалі більше країн висловлюють підтримку вступу України до НАТО та повідомляють, що на саміті у Вільнюсі держави домовляться про зобовʼязання перед Україною, які не розчарують Київ. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що може йтися про стратегічне партнерство.

"Є заяви країн Заходу та НАТО, які свідчать про те, що Україна після саміту НАТО залишиться задоволеною. Я можу припускати, що мовиться про можливість стратегічного партнерства – прямих угод між Україною та ключовими країнами НАТО щодо військово-технічної співпраці", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо".  

За словами Снєгирьова, це може бути статус стратегічного партнера, який дозволяє постійно отримувати військово-технічну допомогу незалежно від змін в керівництві США.

Відео дня

"Це приклад співпраці США з Єгиптом, Ізраїлем, Тайванем, Японією та іншими країнами. Якщо це буде – це стане перемогою", – резюмував Снєгирьов.

Вступ України до НАТО: останні новини

Речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр заявила, що США віддані політиці відкритих дверей НАТО. Проте рішення про вступ України до Альянсу буде ухвалюватися за згоди всіх країн-членів після того, як в Україні проведуть реформи, і наша країна відповідатиме всім вимогам блоку.  

Тим часом Україна та Болгарія підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України під час візиту до країни Володимира Зеленського. Відповідно до неї, Софія зобов'язується надавати Києву політичну підтримку у питаннях вступу до НАТО.

Водночас очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав невтішний прогноз щодо майбутнього саміту у Вільнюсі. За його словами, Україну до НАТО не запросять. 

Вас також можуть зацікавити новини: