15 вересня у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабаря  / УНІАН

За помічника народного депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка Івана Фіщенка, якого підозрюють у пособництві в отриманні хабаря, внесли заставу у розмірі понад 1 млн грн.

Читайте такожНардеп Юрченко закрився від правоохоронців в будинку – Лещенко

Про це у коментарі УНІАН повідомила прес-секретар Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

Відео дня

"За ймовірного пособника у наданні неправомірної вигоди учора, 16 вересня, внесено заставу у повному обсязі, тобто 1 млн 552 грн", - зазначила вона.

За повідомленням ряду ЗМІ, Фіщенко вже вийшов із СІЗО.

Корупційний скандал Юрченка: що відомо

  • 15 вересня у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабаря.
  • За даними слідства, помічник виступив посередником в отриманні депутатом 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів - членів комітету для підтримки вказаних поправок.
  • Дії помічника кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України - пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.
  • Позафракційний депутат Гео Лерос у Facebook написав, що детективи НАБУ викрили на хабарі помічника народного депутата Юрченка (фракція "Слуга народу").
  • Вищий антикорупційний суд обрав помічнику народного депутата Фіщенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 1 млн грн застави.
  • Сьогодні, 17 вересня, генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що підписала підозру та клопотання про тримання під вартою Юрченка.