Словаччина визнала Голодомор 1933-33 років гкноцидом українського народу / фото president.gov.ua

Словаччина визнала Голодомор 1933-33 років геноцидом українського народу. Як повідомляє TERAZ.SK, у прийнятій заяві депутати словацького парламенту вшанували пам'ять жертв Голодомору та висловили солідарність з українським народом.

У прийнятій постанові говориться, що голод був створений з наміром знищити групу людей шляхом навмисного створення умов життя, які призвели б до їх фізичного знищення.Від імені громадян Словацької Республіки парламент висловив щирі співчуття тим, хто вижив і родичам загиблих. Він засудив акти геноциду тоталітарного радянського режиму, які "призвели до загибелі мільйонів українців і завдали значної шкоди засадам українського суспільства".

Президент України Володимир Зеленський подякував Словаччині за це рішення.

Відео дня

"Вдячний парламенту Словаччини за визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу. Своєчасне рішення, вагомий внесок у відновлення історичної справедливості та вшанування мільйонів невинних жертв", - написав він у Twitter.

Визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українців

8 листопада 2006 року в Україні прийнято закон, яким Голодомор визнавався геноцидом українського народу. Українська влада закликає парламенти всіх країн підтримати це рішення.

Минулого тижня Голодомор 1932-1933 років геноцидом визнав Люксембург.

У травні такі історичні рішення прийняли Словенія, Великобританія і Франція

Вас також можуть зацікавити новини: