Міхеїл Саакашвілі повертається / УНІАН

Указ президента про призначення Міхеїла Саакашвілі секретарем Національної ради реформ очікується вже сьогодні.

Читайте такожАрахамія: голоси за призначення Саакашвілі віце-прем'єр єром є, але щодо нього "буде інше рішення"

Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов. За його словами, президент Зеленський має намір розширить повноваження Саакашвілі - він отримає право брати участь у засіданнях Кабінету міністрів.

Відео дня

Також буде уточнена періодичність зборів Нацради з реформ - не рідше 1 разу на місяць.

«Тобто Зеленський дає Саакашвілі державний статус, майданчик для озвучування ініціатив або критики, яку Саакашвілі зможе модерувати, ну і необмежені тепер можливості коментувати будь-які державні питання на телеканалах. Так, статус віце-прем'єра, який Саакашвілі відмовилися давати депутати, більш значимий, але доступ до інформаційного простору забезпечено прекрасний», - зазначає журналіст.

«За даними джерел Цензор.Нет, близьких до Михайла Саакашвілі, він не планує на перший час якихось різких політичних рухів, конфліктів. Його завдання - визначити свій порядок денний. Глобально це будуть теми, пов'язані з дерегуляцією. Зеленський не визначив якоїсь чіткої стратегії для Саакашвілі, тому руки у екс-президента Грузії розв'язані», - уклав Бутусов.

Facebook

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня Саакашвілі заявив, що отримав від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єр-міністром з питань реформ.

За даними ЗМІ, у фракції «Слуга народу» після довгих переговорів вдалося зібрати 140-170 голосів за призначення Саакашвілі. Після цього Кабінет міністрів України відкликав з Верховної Ради подання на призначення Міхеїла Саакашвілі віце-прем'єр-міністром з реформ.

Пізніше стало відомо, що Саакашвілі може увійти в Національну раду реформ.