У Чорновол раніше вилучили зброю / Фото УНІАН

Печерський районний суд Києва надав Державному бюро розслідувань дозвіл на вилучення у народного депутата VIII скликання Тетяни Чорновол дозволів на носіння та зберігання нагородної зброї.

Відповідну ухвалу слідчого судді Тетяни Ільєвої Чорновол опублікувала у Facebook.

"Клопотання - задовольнити. Надати слідчому... тимчасовий дозвіл до речей і документів, які перебувають у володінні Чорновол: оригінали дозволу на зберігання та носіння автомата "АКС-74"..., пістолета "Форт 9", - йдеться в ухвалі.

Відео дня
Чорновол показала ухвалу суду / facebook.com/tchornovol

Чорновол нагадала, що відповідну зброю у неї вилучили під час обшуку 10 квітня.

"Прийдуть з обшуком за червоною сукнею? Це просто смішно. Вручив мені слідчий ухвалу суду про вилучення оригіналів посвідчень на нагородну зброю", - прокоментувала екс-депутатка.

Дозволи можна вилучати / facebook.com/tchornovol

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня Чорновол заявила, що в її будинку представники ДБР проводять обшук. Вона оприлюднила скан-копію постанови Печерського райсуду Києва, в якій вказано, що її разом з іншими особами підозрюють у причетності до вбивства громадянина Володимира Захарова.

Своєю чергою в ДБР заявили, що Чорновол повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Читайте такожЧорновол відмовилася надавати слідчим ДБР будь-які свідчення

За даними ДБР, 18 лютого 2014 року Чорновол керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липській, де розташовувався офіс Партії регіонів. Внаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував у партійному офісі. У разі доведення вини їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

16 квітня суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

24 квітня колегія суддів Київського апеляційного суду змінила запобіжний захід Чорновол з цілодобового домашнього арешту на нічний - з 22:00 до 6:00.