11 лютого суд розгляне апеляції на запобіжний захід екс-президенту / фото УНІАН

У п'ятницю, 11 лютого, об 11:00 в апеляційному суді Києва оскаржуватимуть запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку, який йому обрали у справі про держзраду.

Йдеться про особисте зобов’язання, яке наклав на нього Печерський районний суд. 

Дивіться онлайн-трансляцію з-під будівлі суду:

11:30 - В апеляційному суді Києва розпочалося засідання у справі Порошенка, де буде заслухано 2 справи – апеляція захисту та звинувачення.

10:00 - Біля Київського апеляційного суду на підтримку екс-президента Петра Порошенка зібралося щонайменше тисячу людей.

Біля будівлі суду встановлено сцену із великим екраном. Зі сцени виступають прихильники Порошенка.

Рух транспорту Солом’янською площею частково обмежено, зокрема перекрито рух із Солом’янської площі у напрямку вулиці Солом’янської.

Будівлю суду охороняють декілька сотень поліцейських і нацгвардійців.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд 28 січня мав розглянути апеляцію на рішення Печерського райсуду щодо Порошенка. Та засідання перенесли через те, що з Печерського суду не передали матеріали справи.

Рішення Печерського райсуду щодо Порошенка

Печерський райсуд 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Також він мав здати паспорти слідчому і прибувати до нього за першим викликом.

Адвокати та прокурори оскаржили відповідне рішення суду.

Раніше, 6 січня 2022 року, Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та активи Порошенка.

Нагадаємо, п'ятого президента підозрюють у держзраді та сприянні терористичним організаціям у справі про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. 

Кримінальне провадження проти Порошенка розслідується за ч. 1 і ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року у цій справі повідомили про підозру народному депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Вас також можуть зацікавити новини: