Гордон просить Зеленського відмовитися від другого терміну / скріншот відео

Журналіст Дмитро Гордон закликав президента України Володимира Зеленського не йти на другий термін, таким чином виконавши одну зі своїх передвиборчих обіцянок.

Про це Гордон сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він звернув увагу на поступове зниження рейтингу Зеленського, яке фіксують соціологи, а також закликав його не звертати уваги на цифри підтримки при ухваленні рішення про похід на вибори.

Відео дня

"Пообіцяв один термін - піди. Тримай слово. Дорожче стриманого слова нічого немає. Але 90% рейтинг - про це можна тільки мріяти. Сьогодні - на жаль, для мене і багатьох українців - Інститут майбутнього друкує свіжі дослідження... Володимиру Зеленському не довіряють вже 66% українців", - сказав Гордон.

Читайте такожГордон озвучив умову, висунуту Путіним Медведчуку

"Тому ми зараз не говоримо про 90%, а про те, що до кінця каденції рейтинг може взагалі знизитися, виходячи з того, що зараз відбувається, до 15%, до 10%... І тоді вже не президент Зеленський обиратиме - чи йти йому на 2-й термін чи не йти, а виборці покажуть "червону" картку. Тому не потрібно до цього доводити. Сказав на 1 термін - йди на 1 термін. Тримай слово", - додав журналіст.

Зазначимо, Гордон також зізнався, що перед минулими президентськими виборами умовляв піти на них відомого доктора Євгена Комаровського.

Напередодні можливість походу на нові вибори прокоментував екс-президент Петро Порошенко.

Наступні вибори президента в Україні повинні пройти 31 березня 2024 року.

Рейтинг політиків в Україні

За даними соціологів, рейтинг довіри до політиків серед українців очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 39% опитаних, водночас не довіряють йому 59%. Юлії Тимошенко довіряють 26%, не довіряють – 72%, Петру Порошенку довіряють 25%, не довіряють – 73%, Юрію Бойку довіряють 24%, не довіряють – 57%, не знають його – 16%.

"Якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 25,1% проголосували б за Зеленського (серед тих, хто голосуватиме і визначився з вибором). 14,1% підтримали б Порошенка, 10,1% – Тимошенко, 9,5% – Бойка, 7,3% – Разумкова, 7,1% – Смешка, 6,0% – Мураєва, 5,1% – Гройсмана, 4,3% – Гриценка, 3,9% – Ляшка, 2,0% – Тягнибока, 1,5% – Садового", - йдеться в результатах недавнього дослідження.