Вертольоти Росії періодично "залітають" в Україну / фото: Міноборони РФ

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко розповів, чому Україна не збиває російські вертольоти, що порушують державний кордон.

В інтерв'ю "РБК-Україна" чиновник розповів про недавній інцидент, коли вертоліт РФ залетів на територію України. За його словами, він залетів на відстань близько 50 метрів, перебував на українській території менше однієї хвилини.

"Для того, щоб збити вертоліт, потрібен переносний зенітно-ракетний комплекс. У нас не всі прикордонні наряди мають на озброєнні переносний ЗРК", - заявив Дейнеко.

Відео дня

Читайте такожВторгнення в повітряний простір України: в Росії вперше прокоментували ситуацію

Також він повідомив, що кордон між Україною з Росією не демаркований.

"А якщо наш військовослужбовець помилився? Адже це цілком можливо, так? Тому що є людський фактор і кордон, нагадаю, не демарковано. А це могло бути провокацією, щоб почати війну. Хто б ніс цю відповідальність? Тому ми змушені дуже виважено ставитися до всіх своїх дій", - розповів він.

За його словами, щодо того випадку з вертольотом, то Україна направила лист російським прикордонникам.

Порушення Росією повітряного простору України

  • 21 березня журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі повідомив, що о 14:05 поблизу населеного пункту Краснопілля в повітряний простір України залетів російський вертоліт Мі-8.
  • За його словами, він летів на висоті до 100 метрів і розвернувся на глибині близько 50 метрів над українською територією.